ZONA KOMFORA

ZONA KOMFORA

Pokušaću da vas nagovorim na nešto. Ako uspem u tome videćete koliko zanimljivih stvari može da vam se dogodi. Suviše smo kao društvo postali komformisti. Tako učimo i svoju decu, a to nije dobro. Toliko ugađamo sebi da kada nam nešto ne bude po volji odmah kukamo (ovo govorim u svoje ime :-). Ako malo razmislite, najsrećniji i najispunjeniji smo kada postignemo nešto. I što smo se više potrudili oko toga to nam je uspeh slađi. To nije tako bez razloga.

Život je težak i tako je svima. Nekima manje, a nekima više. Najbitnije je boriti se. Ništa ne pada sa neba. Većina nas gleda i divi se poznatim ili uspešnim ljudima, a ne vidimo koliko je truda iza toga. Vidimo samo vrh ledenog brega. Niko ne govori koliko su se oni žrtvovali da bi postigli taj uspeh. Ne postoji uspeh bez žrtvovanja. I tačka. Toliko je jednostavno. Ono što sam ja znao sve vreme dok sam se gojio i ždrao, jeste da sam sam kriv za to i da ću sam sebe izvući iz toga. Nikada mi niko drugi nije bio kriv.

Kakve sve ovo ima veze sa ZONOM KOMFORA? Naravno da će nam najudobnije i najlakše biti kada nam je sve po meri, ali to dosadi brzo. Nama treba izazov. Treba nešto da nas pokreće inače postaje monotono. Često mi kažu da sam preterano samouveren i prepotentan. Ja na to gledam drugačije. Znam tačno šta i kako želim. Dok sam se davio u hrani i kilama, znao sam da ću sam morati i uspeti da se izvučem. Da će doći do toga kada ću u glavi reći da je dosta i da treba zasukati rukave. Tako je i bilo.

Put koji je pred nama, često je nepoznat.

Zaista verujem da svako od nas poseduje ogromnu snagu volje i da smo sposobni za ogromne stvari. Snaga volje je neverovatna. Ne može vas niko naterati da smršate. Morate to sami sa sobom rešiti. Meni su stalno govorili da moram da smršam, da ću se razboleti, da to nije zdravo… I bili su u pravu. Ali sam krenuo na ovaj put tek onda kada sam sam rešio. Nije problem ZONA KOMFORA nego ravnoteža u životu. Ja sam veoma neumerena osoba. Blizanac u horoskopu, u koji inače ne verujem, osim kada je ova osobina u pitanju 🙂 Kako sam stariji sve više uviđam da je balans i umerenost zaista najbolji put. Da možemo da jedemo sve, da možemo da radimo sve, da ne postoje granice… Ali da budemo umereni.

Za ova četiri meseca, koliko je prošlo od početka, uveo sam nekoliko novih navika i tako duboko zagazio u nesigurne vode.
1. Počeo sam da ustajem pre 6 sati ujutru
2. Počeo sam da treniram redovno
3. Počeo sam manje da jedem
4. Počeo sam da vodim računa o namirnicama koje jedem
4. Počeo sam da jedem samo onda kada sam zaista gladan, a ne kada bi po rasporedu trebalo da jedem

Ovaj izlazak iz ZONE KOMFORA mi je već doneo neverovatne promene. Osećam se odlično, smršao sam 35kg, ponovo sam živahan i pun energije, manje sna mi je potrebno, upoznao sam mnogo divnih ljudi… Ne znam šta me još čeka dalje, ali znam da ću ga oberučke prihvatiti.

Zato hajde da se pokrenemo zajedno. Razmislite o tome i zapišite negde 5 stvari koje bi ste želeli da promenite i krenite već danas sa njima. Ako ne biste ništa da menjate, onda bar izazovite sebe i videćete kako je to divan osećaj.

Pozdrav,
STOMAKiJALeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *