100kg

100kg

Jutros sam stao na vagu. Prošlo je tačno 175 dana od kada sam odlučio da povratim svoj život i zdravlje. Pre nekih mesec dana sam sinu rekao da ću do njegovog rođendana, koji je 17. avgusta tj. sutra, imati ispod 100 kg. On je od tada počeo svako jutro da me pita na koliko sam kila. Sve je išlo super do pre par dana kada sam bio na 100.1kg. Računao sam da ću za dan-dva biti ispod 100kg, obradovati sina i pre rođendana. Ali… Uvek to ali. Iako sam trenirao i jeo kao i do sada kile ne samo da se nisu spustile, nego sam se i ugojio oko 300-400gr i juče sam imao 100.5kg. Vama to ne deluje ništa strašno, ali sam ja bio užasnut. Mislio sam da neću uspeti da skinem tih poslednjih 500gr na vreme i da ću izneveriti sina. Odvratan osećaj.

Dakle, stajem jutros na vagu sav preplašen i uzbuđen, a vaga pokazuje 99.9kg!!!! Neverovatno. Konačno sam uspeo da se spustim ispod magičnih 100 kg. Jednom sam sebi još kao student rekao da nikada neću dozvoliti da pređem tu kilažu, ali mi je život pokazao da grešim. Sada sam sebi pružio drugu šansu i uradiću sve što je potrebno da se više nikada ne vratim u elitni klub 100kg+. Čim se sin probudio odmah sam ga pozvao da mu pokažem svoj uspeh i bio je presrećan. Veoma sam ponosan. Prvo zato što sam održao obećanje, a drugo zbog toga što sam sina naučio jednu bitnu lekciju u životu, a to je da je sve moguće ako se potrudimo. Pokazao sam mu na svom primeru da treba verovati u nešto iako ti većina govori da je nemoguće i da treba dati 110% svoje energije da se do toga dođe.

Ovo je mali korak za čovečanstvo, ali veliki korak za mene i moju porodicu. Hvala puno svima na podršci, zaista mi mnogo znači. A sada je vreme da se vratim treningu i daljem napredovanju.

Pozdrav,
STOMAKiJALeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *