Kako je prošla prva nedelja minimalizma?

Kako je prošla prva nedelja minimalizma?

Prvih nedelju dana nije bilo uopšte teško ili strašno. Zacrtao sam sebi da se prvih 7 dana bavim mobilnim telefonom i društvenim mrežama. Shvatio sam da preterujem sa time i da previše vremena provodim sa telefonom u rukama.

KAKO SAM OGRANIČIO SEBE
Istražio sam šta bih mogao da uradim po tom pitanju i došao do sledećih rešenja.
1. Odredio sam sebi vreme kada ću objavljivati postove na Instagramu (zato što na njemu provodim najviše vremena).

2. Isključio sam sve notifikacije (obaveštenja) koje su stizale od Instagrama i Facebook-a. Ovo mi je najviše pomoglo.

3. Prestao sam da se opterećujem lajkovima i pregledima. Shvatio sam da mi je najbitnije da podelim svoju priču. Ako se ona nekom svidi super, ako se ne svidi i onda je super. Objavim fotografiju ili story i ne gledam više kakav je odziv. Još uvek radim na ovome. To je možda i najveća prepreka do sada.

4. Isključivanje zvuka na mobilnom mi je mnogo pomoglo kada radim neki bitan posao i ne želim da me niko uznemirava. Desi se da propustim neke pozive, ali to nije nikakav problem. Pa kako smo živeli bez mobilnih pre.

Ovo su predlozi koji vam mogu pomoći prilikom odvikavanja od telefona. Meni su svakako pomogli. Osećam da telefon nije više toliko bitan i da se ništa strašno neće dogoditi ako nešto propustim ili se ne javim odmah.

Nemojte pogrešno da me shvatite. Moje mišljenje je da su mobilni telefoni i nove tehnologije odlične, ali samo do one mere do koje nam koriste i služe, a ne mi njima.

Zanima me kakvo je vaše mišljenje o novim tehnologijama i njihov uticaj na naše živote?

Pozdrav,
STOMAKiJALeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *