DRUGA NEDELJA

DRUGA NEDELJA

1.- 7. marta

-PROMENA-

1.mart – Odlučio sam da malo popustim sebi i pređem na opušteniju ishranu. U pitanju je pesketarijanstvo, a možda čak i fleksitarijanstvo. Obe ishrane su bazirane najvećim delom na voću, povrću i žitaricama od celog zrna, stim što pesketarijanstvo uključuje i mleko, mlečne proizvode, jaja i ribu dok fleksitarijanstvo pored svega navedenog uključuje i meso ostalih životinja ali u retkim prilikama. Obe ove ishrane mi deluju mnogo realnije i održivije za mene. Pokušaću  pa ću videti.

4. mart – Započinjem pripreme za Noćni polumaraton 22. juna u Novom Sadu. Vadim krv i nakon dobijanja rezultata saznajem da je samo 10 dana posne biljne ishrane dovelo moje loše vrednosti holesterola i triglicerida u normalu (foto možete videti na mom instagramu). Zbog velikog ograničenja i restrikcije na veganskoj ishrani i kako ne bih doveo u pitanje svoj dugoročan cilj da smršam i počnem zdravo da živim, odlučujem da pređem na pesketarijansku ishranu.

5. mart – Pesketarijanstvo. Uvodim u ishranu mleko i jaja. Planiram da nakon 30 dana ponovo izvadim krv i vidim kako je novi način ishrane uticao na mene.

7. mart – Počeo sam da pravim proje sa sirom i jajima. Popijem po koju kafu sa mlekom. Ribu još nisam jeo, ali planiram uskoro. Osećam se odlično. Mnogo je manji pritisak i manje su borbe u mojoj glavi od kada sam sebi dozvolio unos različitije hrane. Pre toga sam bio vegan 10 dana i bilo je lepo, ali opterećujuće. Došao sam do trenutka kada sam osetio da ću se opet vratiti na staro, ako ne popustim sebi.

Pozdrav,
STOMAKiJALeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *